30.03.2020 г., 2:37 ч.

Умирам всеки понеделник, но за кратко... 

  Поезия » Философска
833 5 13

 

 

Намразих всички понеделници накуп.

(защото в понеделник изтрезнявам)

Лъжите на неделята са клуп,

ни много стегнат, нито много хлабав.

 

Намразих всички понеделници накуп.

(защото в понеделник късам връзки)

Промяната – предвестница на бунт

е само мисъл. И пристига късно...

 

Намразих всички понеделници накуп.

(защото в понеделник губя мярка)

Посока ли е свития юмрук?

И докога от себе си ще бягам?

 

Намразих всички понеделници накуп.

(причини много - по една за ден)

Че дяволът си тръгва много трудно

щом  понеделнишки вселил се е у мен…

 

Заблуда е, че краят е в неделя…

(защото понеделник е проклятие)

На седем дни, веднъж по мене стреля.

Умирам всеки понеделник, но за кратко.

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??