14.02.2019 г., 8:52 ч.

Умно село (край) 

  Поезия » Хумористична
392 4 6

Живеем в Умно село,

където от години

се грижим най-умело

за нашите градини.

 

Тук поливаме цветята

да станат най-красиви!

И наглеждаме полята

да раждат сочни сливи!

 

А ежегодно, в долината

с изпитани другари,

подрязваме лозята

с любов през февруари.

 

И днес е пълна с плод

всяка наша есен!

А с вино... и с компот,

тук зимата е песен!

 

И децата днес играят...

жените са доволни...

а младежите мечтаят

в дните ни фриволни...

 

Живеем като братя —

закърмени със грозде!

И всички сме богати

с масивите от лозе!

 

Със тях... и тази зима

е топло в Умно село...

А с кмета — Бате Димо,

сме в кръчмата начело!

 

 

 

              Край

 

 

 

Светът е една голяма кръчма и горко ни, ако не можем да се веселим в нея! Наздраве и честит -  Трифон Зарезан!

© Yuri Yovev Всички права запазени

Юри 

Йовев

Февруари

2019 г

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Юри,макар и малко закъснял се присъединявам към наздравицата.Тя винаги е навременна.Усетих духа на празника.
    Поздрав!
  • Честит празник,Руми, Пепи! Удоволствието е изцяло мое, че се спирате при мен! Наздраве!
  • Усмивки от мен! Наздраве!
  • Удоволствие беше да прочета, но виждам, че това е поредица, която съм пропуснала. Ще се поправя! Честит празник!
  • Честит празник Светулке! Благодаря, че се спря на Умното село!
  • Честит празник! Поздрави на умното село!
Предложения
: ??:??