19.10.2008 г., 20:52 ч.

"Уморен" 

  Поезия
682 0 4
"Уморен"


Уморена душа, спри се да търсиш,
отдавна загубила смисъл
почини, облегни се на мене
и говори ми с думи на песен
песен забравена, но ти говори ми
цялата истина сега е, кажи ми
искаш ли отговор да получиш веднага,
или да търсиш обичаш, макар да разбираш,
че всяка лъжа зад ъгъла чака,
протяга към тебе гладна ръка
да впие в трупа ти острите зъби,
да пие на твойта наивност кръвта,
спри се... недей да си тръгваш,
тъмно е, нека да има лъчи светлина,
животът е хубав, живей го залудо,
дори да не трябва, дори да е глупост,
заради мене живей го сега...

© Дидо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??