5.09.2009 г., 21:41 ч.

Уморих се вече да бъда... 

  Поезия » Друга
814 0 7

Вчера видях пак крадеца,

който краде за двама нощта.

Срещнах и онзи, слепеца,

дето не вижда дори през деня.

Запознах се и с тъжната дама,

която проклина лъжеца наум,

и с онзи, дето за разум в замяна

ще превърне всяка реалност във сън.

Бях на кафе с онази, която

заменя всички думи с сълзи,

превърнала в зима поредното лято

все повтаря, че страшно боли!...

Състезавах се даже и с най-добрата -

надбягвах се с нея и я победих!

Подарих ù победата, че тя, горката,

забравила бе как се губи, уви...

...


Прибрах се във къщи и седнах удобно,

мислих дълго и ето какво осъзнах -

уморих се вече да бъда

заради теб наведнъж всички тях!...

 

© Десислава Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??