6.10.2011 г., 14:29 ч.

Универсални богове 

  Поезия » Друга
890 0 4

Боговете си играят с теб
на кришка-мишка и други скандални
игри, боговете са навсякъде,
в двата края, които по никакъв
начин не се свързват, в цигарената
кутия - безсърдечни богове,
в русокосите и сомнамбулите -
изящни богове, във фалшивия учебник
по ботаника, в зелените водорасли -
зелени богове, в каляската на
Вирджиния Улф, в телефонните жици -
любопитни богове, в гривната,
в пръстена, в слабостта -
разкошни богове, под индийския
килим, в бялата къща и
розовата вода, в ясновидките,
в сигурните мостове и небесни дупки -
жадни, метални богове.
Боговете, тези лакоми животни,
боговете, които свалят роклите
на сепнати девойки.

© Светла Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??