10.04.2013 г., 9:29 ч.  

Упование 

  Поезия » Философска
512 0 2

Упование


 

Безсънни мисли в тебе тлеят
отекнали в неканени вини,
огромни бездни в мрака зеят
и се сриваш в черни дълбини.


Потъваш в тях като обречен,

но в този бездиханен полусън

съзираш някъде напред далече:

искра надежда в мрака вън.

 

Ти носиш мъка във гърдите

от немощ и безсилие в света;

от кладите изпепелили дните

на мойта и на твойта свобода.


Навярно затова се връщаш

при своя върл и безпощаден враг,

за да надвиеш страх и чувства

и да вървиш: и в светлина и в мрак.

 

И в пепелта на хиляди пустини
надмогваш усета да бъдеш сам.
Ти никога не просиш милостини,
вървиш напред - едвам, едвам.


Безсънни мисли в тебе тлеят,

но вече залюлян си в светлини!

В сърцето ти звънят и пеят:

безкрайни хоризонти, бъднини!


 

 

 Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??