16.12.2015 г., 7:52 ч.

Упрек 

  Поезия » Любовна
237 0 2

аУпрек

    
Не ме упреквай, че не разговарям.
Че съм самотник.
Че обичам да съм сам.
Не съм студен.
От огън вътрешен и аз изгарям.
И тръпна винаги от вътрешен
„там-там”…

Не съм безизразен и равнодушен.
Обичам този свят несъвършен.
И теб!
Но често в  своя малък свят заслушан,
аз не  забравям,
мене си и теб!

Не си мисли, че пет пари не струвам,
че нямам с тебе аз какво да споделя...
Или от ленност някаква
кротувам
или пък номер някакъв с това   кроя…

Не си мисли, че  аз съм безсърдечен...
Пред тебе драматично и  нарочно
не мълча.
На нашата любов,
аз съм обречен!
Не искам празни приказчици да гълча!

Не си мисли, нарочно, че го правя,
че задни мисли крия в любовта...
Теб в неродените си оди славя...
Аз в чест на тези  мои стихове

 мълча!

Не виждаш ли, как грее любовта ми.
Щом те погледна…
Иде ми да закрещя!
Възторзите избухват във гръдта ми.
И за това така възторжено...
Мълча!


© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??