4.02.2008 г., 21:23 ч.

Ураган 

  Поезия » Философска
551 0 5
Ураган

Да бъдеш свят е удоволствие -
най-скъпото на този свят,
да бъдеш свят е удоволствие,
безплатно и за беден и богат!

Да бъдеш свят е удоволствие,
неразбираемо за светските човеци,
да бъдеш свят е удоволствие,
непосилно за набожните диреци!

Да бъдеш свят е удоволствие,
изпълващо духа ти със наслада,
да бъдеш свят е удоволствие,
избавящо душата ти от ада!

Да бъдеш свят е удоволствие,
разкъртило фалшивите представи,
да бъдеш свят е удоволствие -
канара посред сърца корави!

Да бъдеш свят е удоволствие
от интимната любов на Бога,
да бъдеш свят е удоволствие,
изгарящо капризите във Огън!

Да бъдеш свят е удоволствие
от Светлината над блата зловещи,
да бъдеш свят е удоволствие,
от единство във спонтанни срещи!

Да бъдеш свят е удоволствие,
платено на Исусовия кръст,
да бъдеш свят е удоволствие,
благославящо със корен тлъст!

Да бъдеш свят е удоволствие
от умиране  за себето коварно,
да бъдеш свят е удоволствие,
изпълващо ме с благодарност!

Да бъда свят е удоволствие,
от Твойта Святост, о, мой Татко,
да бъда свят е удоволствие,
от секс, масаж и мед по-сладко!

Да бъда свят е моето призвание,
да бъда с Теб - да обитаваш в мен,
да бъда Твойто свято притежание,
което осветляваш нощ и ден!

Да, Ти Си Свят, и удоволствие
е да Ти служа и да се покланям,
в Духа Ти Свят, със удоволствие
отпускам се и с Теб се храня!

Да бъда свят е удоволствие,
за някой може да е задължение,
да бъда свят е удоволствие
от предвкусено в Исус спасение!

10. 11. 2006 г. Прага

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??