31.08.2016 г., 20:00 ч.

Уроците на съдбата 

  Поезия » Друга
463 1 2

Навярно имам още да се уча
уроците житейски са ми спътник,
страдание и болка щом получа
все още съм си този пътник.

В търсене на правда и духовност,
за ближния отдаване и прошка,
изпитал и невинната греховност,
животът дава ти отсрочка.

Очите на тъгата са големи
щом видиш ги, те лазят тръпки,
потъваш в сложните дилеми
на минали погрешни стъпки.

И пак от стартовата точка
поемаш по пътеката, избрал
да бориш злото от потока,
щом щастие в доброто си видял.

Това е пътят, щем или не щем,
ще го извървим дори насила
с доброто за предпазен шлем
и съдбата ни ще е закрила.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??