29.03.2024 г., 10:11 ч.

Урок по светлина 

  Поезия » Философска
99 2 4

УРОК ПО СВЕТЛИНА

 

Това, което да разкажа мога,

едва ли струва пукнато петаче –

как трудно с лятото се взима сбогом

и как невенът през октомври плаче.

 

Не мога да запарвам чай от риган,

дома си с китеници не застилам.

Осъмвала съм често върху книга.

Безсмисленият гняв ме обезсилва.

 

Пред мравката, на гръб света понесла,

докрай готова съм да коленича –

превърнала усилието в песен,

не ѝ остава време за лиричност.

 

Зная, че приличам на квартален луд –

с куп инфаркти и душевни сривове.

Ала – заръфани от безпощаден студ,

мурите прописват бели стихове.

 

Кроткия им снежнопис ви разгадах,

кодиран в брюкселската им дантела –

че дошли сме за любов и свобода,

преди да хлътнем в мрака безпределен.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??