19.03.2020 г., 0:53 ч.

Урок - самообичане 

  Поезия » Любовна, Философска
768 0 2

Понеже все любов не ми достига

и нямам дом във нечия душа,

неведомите пътища събират ме

със нечия подобна мен, съдба. 

Сред някакво измислено море, 

на още по-измислен малък остров, 

направих от познати светове, 

най-сложното да стане много просто... 

Това е толкова било недостижимо, 

един на друг, че станахме Химери. 

Човеците с душа, неизлечима са

щом няма друга сродна да намерят. 

На мене няма да ми трябва любовта ти, 

далечна, от брега да ми се вричаш. 

Живота го разбрах, безумно кратък, 

без остров за урок - самообичане...

 

Стихопат. 

Danny Diester

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми хареса! Поздравления!
  • Хубаво, хубаво..! Живота го разбрах, безумно кратък,
    без остров за урок - самообичане...
Предложения
: ??:??