2.10.2008 г., 14:04 ч.

***(усещане за...) 

  Поезия
732 0 18

 

Усещаш ли
как в устните се сгушва
кратко топло вдишване,
миг преди да се събудиш?
Как тихичко
по утрото се плъзва
млечният отблясък от кафето?
И как искрù
в очите звън от капки
от чашата преляла на дъжда?
Във крайчетата на косите,
цветен лъх на вятъра
как вплита възелчета слънчеви
и звезден шепот сипе вечер? 
Току преди сънят да претвори
в уютните си шепи
всяка мисъл, всеки звук и цвят, и образ  
във меко ехо от деня -
усещаш ли
дъха

на малките неща?

 

 

© Дора Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??