20.11.2020 г., 10:19 ч.

Усещане за доброта 

  Поезия » Гражданска
327 1 2

Виждали ли сте очите на бездомник

когато му подхвърлят залък хляб?

Без сълзи, трескаво горят!

Цял в дрипи, до живот заложник,

дели трохите с гълъбите пак…

 

Поглеждали ли сте в очите на старица,

подпряна там, на пътната врата?

Почти невиждащи,

с търпение и с обич на светица,

очакваща порасналите си деца.

 

Знаете ли каква надежда крият

на безнадеждно болния очите? 

Вярващи,

че утрото с росата ще отмие

болката, изтекла чрез сълзите!

 

А виждали ли сте очите на дете,

когато първите снежинки затанцуват?

Като бенгалски огън

искрят на любопитното носле,

разтапят се и бузките целуват!

 

Погледът на влюбените потърси,

но знай, те виждат само със сърцето.

От него,

освен любов… и светлина струи!

За всеки нека да я има!  Нека!

 

Вървя и търся погледи такива, 

в които да прозира чистата душа.

Мечтая

в днешно време всеки да намира

жадувано усещане за…доброта!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??