29.08.2014 г., 21:06 ч.

Усещане за женственост 

  Поезия » Друга
534 1 4

Женственост, изящна, гола
в наметка нежна от дантела,
под звуците на пееща виола,
с грациозни стъпки на газела,

тя идваше, той тръпнеше пред нея
всяка вечер в здрачна светлина
очакваше я, свойта фея
божествена, със името жена.

Без свян, със трепет и полека
запретнала наметката небрежно,
открива бавно всяка прелест,
сътворение от красота и нежност.

Коси от черно кадифе, къдрици
прегърнали овални рамене
до блясък гладки, сякаш от матрица,
доизваяни със четка на Моне.

Гърди от скулптор сътворени,
сочни, като плод назрял,
девствени и разкрепостени,
достоен женски идеал.

Тънка талия, дръвче, бреза
с нежна от коприна кожа,
обхваща се със две ръце
и страст, когато ги положиш.

А гордо, стройните бедра
любов почувствали потръпват,
като фиданки в девствена гора,
когато някой там пристъпи.

В страстна приказка без край
духът в екстаз зашеметен,
достига до самия рай
на любовта отдаден, в плен.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??