С бели миди в шепа се оглеждам
за море от лято, не от сняг,
слънце във вълни като одежди
и мечтите – весел розов влак.
Вън се сипе снежна надпревара
на минути с януарски тен,
вътре лятото врати разтваря
за мига от бъдещ юлски ден.
© Милена Френкева Всички права запазени