3.12.2008 г., 21:50 ч.

Усмихната ме запомни 

  Поезия
2189 0 12
 

Усмихната ме запомни

(на първата любов)

 

Усмихната ме запомни.

Очите ми от обич да сияят,

а не да има в тях сълзи

и някъде в простора да блуждаят.

 

Да светят като две звезди

и греят ярки в твойта нощ,

и всичко да се озари

с магия чудна и разкош.

 

И спомняй си за тез очи,

които с блясъка те галят,

потрепват плахо в тях искри,

които огнено те палят.

 

Недей забравя как повявах

коси над теб така чаровно

и как с усмивки те дарявах,

и с чувство свято и любовно.

 

С вълнение си спомняй ти

как с тебе сладко сме се смяли,

споделяйки си куп мечти,

до късно в мрака сме седяли.

 

И тези мигове прекрасни

недей изтрива и дори

таз обич в болка да прерасне -

усмихната ме запомни.

 

И ако утре дойде ден,

когато няма да сме двама,

ти с радост спомняй си за мен,

макар че мене ще ме няма...

© Зорница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??