8.02.2023 г., 15:00 ч.

Усмихнатият Човек 

  Поезия » Философска, Гражданска
376 0 3
   Усмихнатият Човек

 

          (На Шкумбата. Човекът който дарява усмивки)

 

 

В тези дни трудни, сиви, тежки,

когато всеки е навел своята глава.

да се опитаме да се държим човешки

и с усмивка да посрещнем ние деня.

 

Тя, Усмивката, краси човека

и стопля го дълбоко в душа.

Появи ли се на неговите уста,

отиват си от него Тъга и Самота!

 

Усмихнатото лице е по-красиво

и подмладено някак си изглежда.

С шеги и закачки и нещо малко диво

и по-ведро на живота човек поглежда.

 

Един добър Човек ни усмихва от екрана,

в нашият сив живот той внася светлина.

Той ни развеселява и... кое време стана

изгонил от нашата душа мъка и тъга.

 

И грейва усмивката на нашата уста,

с вицове, анекдоти и весели шеги.

С усмивка и той скрива своята тъга,

това е Шкумбата, чуй го и се усмихни!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??