2.11.2007 г., 14:40 ч.

Устойчивост (в полуразпад) 

  Поезия » Любовна
515 0 4
 

След прегръщане

имам нужда

да разплитам

или да разглобявам.

Най-вече себе си.

Прибирам си ръцете

и неудържимо

започвам да се оплитам

в утрешни намерения.

Този път ще пробвам

с теб самия.

Но ми се струва,

че мога само

да те разпадна.

На страхове.

Същите

като моите.

Докато ти

говориш възторжено

за делници,

аз се инжектирам

мислено в теб

през върховете

на пръстите ти.

И заблъсквам отчаяно

по всичките ти

мембрани.

Но ти си фугиран.

Устойчив си

на обичане.

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??