4.11.2004 г., 23:01 ч.

Утрешния Ден! 

  Поезия
1097 0 0
Как да умра,когато не знам как да живея...
Какво да очаквам от утрешния ден -
болка, тъга или този загадачен страх от неизвестността?
Изкам, когато мигна и отворя очи да видя светлина!
Не с ръце, а със сърце да разсея мрака и страха;
да отворя душата си да мечтае, както преди,
но дали животът позволява?!

Прекрасно е..но за миг!
Мечтая за небето,облаците и звездите...
Но как да летя, когато не съм се научила да пълзя?!

Живота не е просто даденост.
Той е лабиринт; пътуване към неочакваното.
Никой не знае, какво се крие зад утрещния ден-
пак лъжа и болка - или може би и смъртта...или пък миг измамна радост?!

Неочакваното те държи в напрежение, в страх,
да не те обвземе тази неконтролируема лудост за по-добър живот!
Това ли е тръпката във всеки следващ ден?
...Или има и още?!

© Жанет Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??