Утро
С изгрева се ражда деня,
след тъмнината идва светлина.
Отново ражда се надежда,
събужда се света сега.
Малко дете сънливо протяга ръце,
с красиво мъничко лице,
за него също започва деня,
какво ли се върти в мъничката ми глава,
мисли за най-близките, за игри.
Децата не трябва да остават сами!
Всички са забързани, започва денят,
на училище, на работа, ежедневие сиво.
Борба за насъщния, в този свят.
Звънят трамвай, коли препускат диво.
Това се случва всеки ден,
а ден след ден Живота си минава.
Човек трябва да живее пълноценно,
да направи Нещо в този Живот,
да остави диря,
диря която след него остава.
© Валентин Миленов Всички права запазени