Nov 14, 2015, 7:00 PM

Утро 

  Poetry » Phylosophy
247 0 0

                                                      Утро

 

С изгрева се ражда деня, 

след тъмнината идва светлина. 

Отново ражда се надежда, 

събужда се света сега. 

 

Малко дете сънливо протяга ръце, 

с красиво мъничко лице, 

за него също започва деня, 

какво ли се върти в мъничката ми глава, 

мисли за най-близките, за игри. 

Децата не трябва да остават сами! 

 

Всички са забързани, започва денят, 

на училище, на работа, ежедневие сиво. 

Борба за насъщния, в този свят. 

Звънят трамвай, коли препускат диво. 

Това се случва всеки ден, 

а ден след ден Живота си минава. 

 

Човек трябва да живее пълноценно, 

да направи Нещо в този Живот, 

да остави диря, 

диря която след него остава. 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??