Утро
Разтворила пръсти, зората изгрява,
пленила поредните птичи криле,
забързано вятърът в клони припява
и облак разплита косите си в синьо небе.
Разсънен, тогава откъсва се лъч светлина,
погалва земята, дарява ù нова мечта,
с трептение цветно отърсва дъгата глава
и спуска зеници да пълнят отново света.
© Сеси Всички права запазени