20.03.2019 г., 0:08 ч.

Утрото е прероден залез - продължението 

  Поезия
516 1 3

Цял ден минутите се гонят,
подухва вятър в птичите крила,
а слънцето лъчи пробожда
в разпукващите за живот листа!

 

Цветята се усмихват с палави оченца,
намигат на пчелите с цветна красота,
и бързат да се заредят със топлина
преди във хлад да ги обгърне вечерта...

 

Когато уморената Земя с нощта заспи,
в съновен блян за утрото мечтаейки
отново да се прероди,,
една душа по лунната пътека
ще броди и картина след картина
ще рисува с думи - душата на поета!

 

********************************

Утро 

Небето се разпали,

жаравата на хоризонта прогони тъмата и звездите,

и целият поруменя  в предчувствие за слънце и за топлина,
птиците в нестроен хор пробиха тишината.

 

Нощта отново победена

оттегли се в обратната страна на слънцето

да дебне притаена

до вечерта прераждането на нейното ѝ време.

 

20.02.2019

 

kleopatrasv (Cally Св. Тодорова)

Замислих се - очаквам продължение :)

 

***и аз се   замислих... защо не! :)

© Ссссс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • не че ме подстрекавате, но...
  • Представих си го като картина която ще има продължение в много палитри.
  • Аааа, много хубаво се е получило!
    Хайде сега още продължения, м?
    Приятно усещане след прочита, благодаря за което!!!
Предложения
: ??:??