20.04.2016 г., 20:55 ч.

Уважаеми родители… 

  Поезия
397 0 0

Уважаеми родители…

 

Знаеш ли, че нямаме често това което искаме,

че пълно щастие всъщност няма в любовта,

защото най-доброто винаги ни искат близките,

ние ги слушаме безрезервно, а те често грешат….

 

Когато някого безумно и всеотдайно обичаш

и искаш да прекараш с него всичките си дни,

те не му дават шанс и веднага го отричат,

бил лош, неподходящ и без пари …

 

И сърчицето ти разплакано и неспокойно все заспива,

най-близките ти хора, най-важния теб да мразят

красивите чувства трябва все да се прикриват,

да се страхувате и срещите в тайна да се пазят…

 

А когато някой колкото и да е страхотен не обичаш,

всички близки ти казват, че един за друг сте родени,

да не се глезиш, за бъдещето си да мислиш

и макар без чувства, за тях вече сте сгодени…

 

И не го харесваш и измисляш оправдания,

за да не може срещата ви да се състои,

сърцето ти има хиляди други желания,

нямало да на намериш по-почтен и красив…

 

Умолявам всичките най-доброто искащи родители,

не разбирате ли как измъчвате и тормозите вашите деца,

спрете да давате оценки и стига сте избирали,

забравихте ли, че не се избира, а се чувства любовта?

 

16.07.2015

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??