15.07.2008 г., 23:50 ч.

В Ада смокините са бели 

  Поезия
559 0 4
В Ада смокините са бели,

а въжетата - сатенени.

И дъхът ти струна е, опъната.

По нея гарванът

клавирно точи перата си.

 

Адът са рани,

със смях и мед захаросани.

С тях опиват се лудите. В пирове.

А онези, зрящите,

които касапски пробождат

душата и вярата,

са по-слепи от слепите.

 

Нямам място да дишам.

Само огньове,

от вода и добрина запалени.

© Ана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??