8.05.2008 г., 8:31 ч.

В агония 

  Поезия » Гражданска
539 1 8
Спрете се, вандали, мафиоти!
България съвсем ще изгори.
Превръща се във дом за идиоти,
от алчността за повече пари.

Печалбите историята трие.
Зазижда се във пачки съвестта.
Човещината като вълци вие,
достойнството е нейната луна.

Земята на парцели разделихте.
Насъскахте баща, сестра и брат.
Културата зачулихте, затрихте
от жадния за ценностите свят.

Народа от псувните си пресипна.
Шепне клетви... Бог дали е глух?
По дирите от калните пътеки
се влачи скелет изморен и сух.

По стъпките ви тътри се прокоба.
Ще ви достигне някога и вас.
Пожара почва с много бавен огън,
но бързо се разгаря вътре в нас!



© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??