Господи, във Твоето сърце
намирам мястото си ежедневно.
Приемаш ме и ми прощаваш все,
любов ми даваш безрезервно.
Твоята милост щедро получавам,
разбираш ме като любящ баща.
Привдигаш ме когато се предавам,
сама не ме оставяш във нощта.
И знаеш на сърцето ми мотивите
дори и по-добре от мен самата.
Грижовно сменяш мислите ми – сивите,
с най-пъстрите окраски на земята.
Тъй сигурна съм с Теб, мой Татко святи,
промисляш всяка стъпка в моя път.
Щом се отпусна нежно на дланта Ти,
сълзите на безсилие ще спрат.
© Галина Пенева Всички права запазени