4.02.2015 г., 7:49 ч.

В борбата с тъгата 

  Поезия
545 0 0

Sadness, sadness, go away...
Като пеперуди гонещи се над потока
въртят се в танц, а вихър ги понася
очи в очи една във друга впиват
и сините крила пробляскват
в лъчите слънчеви сред сенките на дървесата
кръжат в забрава - пеперуден свят...
Веднъж са радостни, веднъж тъжат,
понявга плачат, докато се смеят,
понявга смеят се, потока ромоли
А как се смеят ли? - С очи.
Затуй те имат множество очи:
две са отпред и няколко са на крилата
размахват ги - примигват
и тъгата
разпръсква се във радост,
в песен
пеперудена - с очи.
sadness, sedness, go away
come joy!

© Цвета Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??