13.03.2005 г., 23:32 ч.

В букет разтворени 

  Поезия
845 0 3

В букет разтворени са пръстите ми крехки,
разпукват с усет пъпки в стебълца
и с полъх тих на вятър, в птичи песни
потрепват струни и разлистват пролетта ...

В зелено островче, пътеки дивно чисти
чертаят утро лъчезарно - през ръка.
Подавам с устни, капки пламъчета бистри
и пълня кошничката с утринна роса.

Над теб разплитам кичур трепет от косите
и галя твоето лице със дъх – вълна,
а по клепачите с целувка - блян в очите
пулсират малките копитца на сърна.

Усещам кладенците в тебе как се пълнят,
а аз във стомите наливам светлина.
На заранта, щом наште сенки се прегърнат
ще бликне лава през букет от топлина ...

(Сърцата с цялата ни обич се изпълват ...)

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Георги, тук пускам най-новите които пиша,
    но ще има и много други
    А за емоцията Марина - усмихвам се също
  • Много пленително пишеш! От мен 6
  • Поздравления! Много ми хареса. Бих се радвал да видя и други твой произведения.
Предложения
: ??:??