5.08.2006 г., 0:24 ч.

В бурите 

  Поезия
513 0 4
На И и сие...

Очите ми поискаха да избодат,
но спънаха се в непреклонен дух.
И... вежди ми изписаха да бдят
и да ме пазят от охулване и студ.

Какво, че те ме управляваха,
изглеждаха ми много мощни,
какво, че правото ми задушаваха,
телата бяха им и са от КОСТИ,

свикнали да се огъват и омекват
пред силното и властното началство,
когато думите им тъпо секват,
за да изригне яростно нахалство.

Дивете се! Аз няма да се дам,
макар, че ви се иска да ме няма.
Тук, в България ще си стоя и знам,
че утре идвам със развято знаме!


...що съм лудо - лудовало на младите години...

20.06.2002г. - 19.03.2006г.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??