30.11.2019 г., 9:07 ч.

В целите си 

  Поезия
215 0 2

В ЦЕЛИТЕ СИ

 

В целите си щастието не включвам.
Те сега са земни - съвсем прозаични.
В мечти илюзорни свят пропътувах,
но за щастието... бях твърде безлична.

 

През мрака лъч светлина ме докосна.
„И това е мираж, игра на желания.“ -
помислих си няма, посрещайки госта,
но продължих да гледам с мечтания.

 

Обгърна ме огън - надежда и страст.
Полетях... нежна пеперуда край него.
В сърцето ми той втурна се с власт.
Забравих що е страх, суетност и его.

 

За щастието може да съм вече мъртва,
но оня миг, оня огън в мен още горят.
Пороен дъжд, или луда вятърна жътва,
ще могат ли вихър сърдечен да спрат?

 

29 11 2017
 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??