15.12.2013 г., 19:09 ч.

В черно и бяло 

  Поезия » Друга
348 0 1

 

 

                       В черно и бяло

 

            

                 Разлага се нощта

                          и плуват звуци в мрака.

                 Скрит спомен чака вън,

                          останал недочакан.

                  Истината нощем пропълзява,

                           в красива голота

                   или омразница в забрава.

                           Идва и лъжата

                   с лъскава корона,

                            отмъкнала отдавна

                   на живота трона.

                             Масовка от неясни силуети.

                   Не - ясни са. Превзети чучула

                              от суета обзети.

                    Но всичко чезне...

                               Утро се задава.

                    След него и денят.

                                 И хукват пак

                     да гонят слава.

                                   Самотна истината

                     в  ъгъла остава.

    

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??