24.11.2020 г., 16:03 ч.  

В чинията предизборна... и след това 

  Поезия » Гражданска
250 2 4

Предизборното блюдо 

си е чудо -

Кюфтаци, два, и наденица между тях 

(тук посланието предизборно разбрах)

 

Към него и ракийка, домашарка, 

от личната, която пари яко. 

Да, електората знае стария ни кмет 

и пак ще води стадото отпред. 

 

То другите, от гладната сюрия, 

ламтящи за държавната чиния 

не са му конкуренция, разбираш, 

но иначе отиваш... и избираш... 

 

Та кой от тях на неговия стол

да седне, пред народа бос и гол?

Единият е вече бил на трона 

и заслужава... новата корона... 

 

Схвана намека ми, имаш интелект. 

И другият далеч е от перфект. 

Оголил череп на двуметров ръст, 

не знаеш де лице му е, де гъз... 

 

На шоуто години беше крал

и доста песнички за маса е изпял -

До тука бива някой да излъже 

и друг на своето въже да върже. 

 

Но помним как строихме с популизъм

и лозунги, и петилетки комунизъм. 

Изтърка се. Тук трябва нова визия, 

не става само с дупе и амбиция. 

 

Останалите... помиярчета с бълхи

и клепнали опашки, и уши... 

Да, много лош е този материал, 

та ясно е, ще е пак стария си крал. 

 

Е, верно е, наби ни магистрално

просташкото си в него баш анално, 

но свиква се - мълчиш, търпиш... и псуваш,

когато сам си, вън да не се чуваш... 

 

Та време е за новата наздравица,

ма как смърди, люти ракията. 

Напомня ми, макар да съм пияница, 

на тази, нашата, на орисията. 

 

Ченето ми от пластмаса се разтрака, 

и сълзи от очите ми избиха. 

Напомнят ми, че мамата си трака, 

а също и, че време е за край на стиха. 

 

Но само във куплетчето финално

за мръвката да спомена, че нещо липсва. 

О, без месо е, т'ва си е нормално,

изплюх се във чинията... и вземам чипса... 

 

И без това отново цял мандат

ще ни сервират на менюто тук, оригинала. 

Това е истината, ха наздраве, брат,

поне пияни да сме двама... за финала... 

 

21.11.2020.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Студената вода е гарантирана!
    Благодаря за включването, Румяна.
  • Червени,сини,зелени и пембени,какво ще сложат първо в казана с какво ще го подгреят, че и сготвят да сипят ни и ни залъжат, а и ние да не се угадим пак с една студена вода след туй!
  • А те ни режат главите до кръста...
    Благодаря ти за чудесния коментар, Ивче.
  • Режеш до кокал, поздрав!
Предложения
: ??:??