23.05.2020 г., 23:03 ч.

В човешка кожа 

  Поезия » Философска
594 0 0

 

Като ги гледам тия дракони

ми замирисва на кръв човешка.

Не ми е до галене и прегръщане,

зверчета без милост и грешка.

 

Като ме гледат полусмирена,

приведена, на едно коляно,

приемат ме за видение

във кривото огледало.

 

На изток ще се пропука

зора или слънце, все тая.

От тежките думи земята,

ще се продъни в безкрая.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??