20.06.2013 г., 18:04 ч.

В чужди прегръдки 

  Поезия » Оди и поеми
515 0 0

В чужди прегръдки

 

Майка България поздрави праща

на своите рожби в чужди прегръдки.

Спомени стари, живите рани

и днес терзаят душите ни млади.

 

Откъснати от род и родина

аз чувам как плачат и молят

за малко обич, любов и нежност

тамо в нашите родни огнища.

 

Гласовете ви чуваме, мили роднини,

нашите грижи за вас са утеха.

Не ще ви забравим сега и во века,

с мисли по вас дните минават.

 

И дойде ден голям и велик!

Бьлгария обединена в единна Европа.

Ще обедини и вас родната майка
тамо в нашите стари огнища.

 

ВАСИЛ   ФИЛИПОВ

© Биляна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??