7.12.2008 г., 16:48 ч.

В ден като тоз 

  Поезия » Друга
510 0 2
В ден като тоз,
оглушен от настръхнали гарвани,
небето повлекли на юг - аз какво да внеса!

В ден като тоз,
покъртително, не е за вярване -
приемам нещата такива, каквито не са.

В ден като тоз,
с декемврийските екстри на зимата,
с ветрило от есенна шума, с жабо от слана,
на ревера с най-скъпия накит, различен от мнимите -
закъсняло златисто листо - внасям миг топлина.

В ден като тоз,
окончателно снемам блокадата
и затварям вратата отвън. А ръми през мъгла.
И отвътре ръми през мъгла, и шепти листопадът.

В ден като тоз - зад едни запотени стъкла.

© Пенка Паскалева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • внесе в душата ми и тъга...и топлина...в ден като тоз...
    с обич, Пенка...
  • ''В ден като тоз,
    окончателно снемам блокадата
    и затварям вратата отвън. А ръми през мъгла.
    И отвътре ръми през мъгла, и шепти листопадът.

    В ден като тоз - зад едни запотени стъкла''


    Стихът е страхотен!Браво =)
Предложения
: ??:??