В Деня на Богявление търсим
Кръста на Спасението
в дълбоките води на реката.
Там,край нея кънти от бреговете
битката на старата и новата вяра.
Господи,
Стоиш над тях и молитва за упокой
Душата Ти измолва!
И мълчанието Ти дочува
сълзите на умиращите като отронена
въздишка...
Нима невинните ще са агнеца
на саможертвата Ти?
Навлизаш в Йордан,
там Йоан
Те свързва чрез водата
със Небето и Земята.
И Ти поемаш от "Осанна"
към "Разпни Го"!
А в нозете Ти под Кръста
продължават да се бият...
© Стойчо Станев Всички права запазени