19.02.2008 г., 22:58 ч.

В деня на влюбените 

  Поезия » Любовна
887 0 7

Две чаши със вино на празната маса.

Едната - отпита почти до средата.

Встрани - пепелникът със няколко фаса.

Захвърлени в ъгъла, съхнат цветята.

Тук някой приседнал - задъхан, забързан.

Изпушил цигара, потропвайки нервно.

Отпил две-три глътки, не стигнал до дъно,

подхвърлил монета на стария келнер

и... после си тръгнал. С несигурна крачка.

Загубил опора, поседнал на кея.

А там, в ресторанта, забравил цветята,

избирани с толкова обич за нея.

Случаен клошар покрай бара преминал.

Събрал два-три фаса във мръсните шепи.

Изсмукал до дъно червеното вино.

Залитащ си тръгнал... И стъпкал букета...

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??