Над пропастта, високо във скалите,
където гнездят само орлите,
открих образ на безименен светец -
бос и със звънчета на краката.
Дали всяка живинка щадял е той –
птичето, щуреца и пчелата?
Дали пък не е мост към синевата?
© Росица Танчева Всички права запазени
сътворен с голямо поетично майсторство!
В лирическия герой никак не е трудно да разпознаем,
образа на съвременния Дон Кихот с непобедимата
си вяра, че добротата ще спаси света...
ПОЗДРАВИ!