18.05.2018 г., 0:36 ч.

В джоба за късмет... 

  Поезия » Любовна
376 1 1

Аз все те крия в джоба за късмет,

невидима монета, стръкче нежност

и чувам твоя вятърен ответ

във синята нестихваща безбрежност.

 

А после думи тихо ти редя,

изписвам те по листите си бели

и бавно разстояния топя,

сред мислите си звездно оцелели.

 

Усещаш ме дълбоко вътре в теб,

отеквам като огнена камбана,

безмълвно като клетва и завет,

се сливаш със душата ми изгряла.

 

Летиме над полета и гори,

над буйните потоци все блестим,

припомняме си нашето Преди,

безсмъртни в единение горим.

 

Една любов ни пази всеки ден,

удържа наште атомни устои,

завинаги от мен ще си спасен,

по стръмните космически завои.

 

17.05.2018г.

Елица

 

© Елица Георгиева Всички права запазени

Какво ме вдъхнови?

Любовта без граници и ето тази хубава песен:

Rick Derringer - I'll Be Lovin' You

https://youtu.be/MPZPu8bDVgM

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??