19.10.2014 г., 11:20 ч.

В долината на тъгата 

  Поезия
445 0 3

В ДОЛИНАТА НА ТЪГАТА

 

Изгубен пътник в долината на тъгата.

Обезверен и без приятелска ръка.

Да пиеш все горчилката на самотата.

Да няма брод за теб в житейската река.

С тревожен славей сред гнездото на сърцето...

Над тебе траурна камбана да звъни...

Да е умряло в твоята душа детето...

Да нямаш мир и всеки ден да те боли...

Надеждите - потънали в дълбоко блато.

Мечтите ти - с прекършени криле.

Да спираш все пред грапава стена, когато

път търсиш... Драпаш с кървави ръце.

Макар по-малка от синаповото семе,

прашинката на вярата ти да е в теб.

Страхът, че може дявол да ти я отнеме

и мястото да се превърне на вертеп.

Тъй с мен. Но ще си спомня в тишината мама -

денят ми може и да се преобрази -

да стихне огънят на черната ми рана

и ако плача, само с радостни сълзи.

Все още скитам в долината на тъгата

и празничното слънце още е мираж...

Но ще намеря пътя, спомнил си словата

на майка ми и силата на "Отче наш"!

© Върбан Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??