17.11.2018 г., 23:15 ч.  

В дома ти дяволът пирува 

  Поезия » Друга
463 2 4

...злоупотребата с доверието е дело в ръцете на човек,

   а липса на доверие е дело в ръцете на дявола.

                     Едуард  Форстър

 

В дома ти дяволът пирува днес, човече.
Блюда от чувства украсени му поднасяш.
И без да се замисляш, всяка кратка вечер
пред синия екран във жертва се принасяш.

 

От глътка вино той не е доволен вече
и все те ръчка чашата му да допълваш,
а ти не можеш да поспреш, съвсем увлечен,
в мечтите си света безлик да преобърнеш...

 

Смехът на дявола не чуваш ли, човече?
Как гладен вечер чака те да се завърнеш,
безпаметно пиян да легнеш несъблечен,
а с твоите завивки него да загърнеш...

 

В леглото си да бъдеш сам и неизвестен.
Да се надсмива, докато на сън проплакваш,
а той с жена ти да се люби зъл и бесен,
когато рожба незачената очакваш...

 

В дома ти дяволът пирува днес, човече.
А ти му раболепничиш и се усмихваш.
Последната ти риза дявола съблече.
За недоверие я размени, дали съзнаваш?

 

2006 г.

© Мая Санд Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??