19.11.2024 г., 21:06 ч.

В друг сезон 

  Поезия
36 1 1

Опустява бавно твоя хоризонт 

и птиците отдавна отлетяха. 

Ти казваш, че е мрачния сезон, 

а песните ти някак оглушаха. 

 

Беше жарко огънче в нощта, 

пенливо, пивко и искрящо вино.

Сега е друго, повей в есента, 

къде ли целият живот премина? 

 

Но ти си тук, отново си до мен, 

сезоните внезапно заваляха... 

Не гледай тъжно, толкова смутен, 

надеждите отново избуяха. 

 

Светът далеч не е помръкнал, тих...

Виж сам, смехът ни е като реката, 

която забълбука в този стих.

Вземи ме нежно, аз съм светлината! 

 

Детелина И.Стефанова 🍀✍️

© Детелина Стефанова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Нека любов в деня ни да има, нищо че чука на прага ни зима »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е, но за съжаление квотата ми за гласуване се изчерпа...
    Поздравления, Детелина!🌹
Предложения
: ??:??