20.11.2008 г., 21:25 ч.

В другия свят 

  Поезия
391 0 3
В другия свят


Понякога искаш да заспиш,
ей така, за да си починеш.
Така случайно, но се случва
някой лош сън да те измъчва.

А ти искаш да се събудиш,
но не успяваш и се чудиш
защо затворен си в този капан,
с шипове остри той е застлан?

И бодеш се на всеки един,
а рана няма, но си син.
Ходиш и лазиш, но не спираш,
от тръни цветове събираш.

Наоколо е черно-бяло,
всичко лошо се е събрало.
Шарени - само цветовете
на тръните - красиво цвете.

Сякаш рози растат от тях...
като че ли това е грях.
А греха е много красив,
като уханието див.

Цветовете света покриват
и сивотата убиват.
Будя се с усмивка една
родена от неизвестността.

© Стефка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??