24.06.2017 г., 2:14 ч.

В душата на розата 

  Поезия » Друга
399 0 0

В душата на розата диша
любовта,
в нея диша скръбта,
във неземно единство
там живеят два свята,
в окръжност тя раздава
красотата,
в опадващи листа разказва
сагата на любовта.
В душата на розата
остава верността
и вятъра от нея
нищо не остава,
освен спомена
за суетата.

© Димитър Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??