19.10.2013 г., 15:13 ч.

В дъждовната вечер 

  Поезия » Пейзажна
381 0 5

 

В дъждовната вечер

                                            

Внезапен дъжд във тая вечер

по клоните се заигра

и като влюбени зверчета

се скрихме в старата гора...

 

....Танцува Вятър по листака,

бърборят  някъде гнезда-

едва-едва разрежда мрака

една изгряваща звезда...

 

Докосвам  устните ти жадно,

усещам цялата трептиш

огъваш се, гориш и пламваш-

нощта със страст да осветиш...

 

Докосвам кожата ти с трепет,

с едно желание и то

ме залюлява в тръпен шемет

с предчувствие за Тържество...

 

О, всичко е така прекрасно:

дъжда и ти, и вечерта,

и младото ти тяло, властно

разтърсващо ме в любовта!...

 

...А капките не ни тревожат

в забързаният си брътвеж-

поискаш ли, аз знам че можеш

с вълшебство и дъжда да спреш!...

 

Коста Качев,

Драгалевски манастир        

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??