2.08.2007 г., 20:17 ч.

В дълбините на утрото 

  Поезия
647 0 6
В дълбините на утрото

Умората цари навсякъде отново
след напрегнатия тежък ден
и в тихото очакване на нещо ново
в тъмното стоиш смутен.

Премисляш грешки и проблеми,
които ежедневно виждаш -
неразрешими са те може би, големи,
на всичките се за минута спираш.

И неусетно как, но съмва се навън,
трепти зората, кристален блясък светва
и чуваш ти да пее тих камбанен звън
във ранна тишина приветлива.

И утрото със пурпурни лъчи
пристига сякаш с колесница
и гали с нежност твоите коси
като с грижовните крила на птица.

Тогава се заражда нов живот,
поднасящ срещи и раздели, мъка, радост,
пленявайки те с неустоим разкош,
даряващ сили и неземна младост.

© Виктория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??