17.06.2018 г., 17:13 ч.

В един от тези дни (част едно) 

  Поезия » Свободен стих
544 0 2

                               

        В един от тези дни (част едно)

 

 

                                                                        Бях там, където не съм. 

                                                                        Разпознал себе си.

                                                                        Зад всички непознати очи.

                                                                        С поглед отвъд времето,

                                                                        отвъд тайната обагряща лъчите...

                                                                        В картина, криеща картини на тъга.

 

                                                                        Защото казахме си "Сбогом"!

                                                                        Преди да кажеме "Здравей"!

                                                                        Но ето ни отново...

 

                                                                        Отново чакаме.

                                                                        Чакаме теб, изгрев.

                                                                        Ела сам!

 

                                                                        Чакаме те!

                                                                        Но кажи къде сгрешихме?

                                                                        За всичко което е сега

                                                                        и всичко... което си отиде.

 

                                                                        Засияй!

                                                                        Ти безгрешен изгрев.

                                                                        В очакване за теб...

                                                                        Прекрасен ден за свобода.

                                                                   

                                                                        А после...

                                                                        После няма да ни има.

                                                                        Не плачи за нас...

                                                                        Ти недей да плачеш!

 

 

 

 

 

 

 

 

© Николай Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти!Оценявам отделеното време и желая щастие...
  • Интересно и оригинално! Интересна трактовка.! Небе и Земя! - / Огледало /. Накара ме да " видя" това което не се вижда.. Всеки изгрев ражда ново понятие, така мисля...Съжалявам за хаотичния коментар, но така го почувствах/. Поздравления!
Предложения
: ??:??