22.08.2015 г., 20:53 ч.

В едно планинско селце 

  Поезия » Гражданска
463 1 6

Стари къщи, печално тревясали.

Село пусто – живот неживян.

И дворовете с мъка обрасли са.

Пътят взимал е кървава дан.

 

Не цъфтят и не раждат дърветата.

Всичко тъне сред гнилоч и кал.

Мъртви свлачища пълнят деретата.

Сякаш дяволът тук е живял!

 

На мегдана е вълчето сборище –

зъл, лети сатанинският вой.

Тръпнат сенките в селското гробище...

не намерили вечен покой!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??