18.06.2012 г., 9:26 ч.

В гората 

  Поезия » Пейзажна
394 0 2

 

 

Разхождам се в гората дива...

А  всичко покрай мен цъфти!

О, нежен вятър мята грива

и слънцето за мен блести!

 

Душата ми е волнокрила,

от пролетта съм възхитен .

И всичко туй ме пълни с сила,

след зимата съм възроден...

 

Аз искам цял свят да прегърна!

Напира щастието в мен.

При корена си щом се върнах,

свободен  съм от моя плен.

 

Аз слушам птичките в гората.

Те сякаш славят любовта...

Напълват ми с това душата

и с радостите на света.

 

Щом влезеш в тихата дъбрава

и срещнеш свойта Самота,

и в теб душата горделива

се изпълва с доброта!

 

Дойдох за миг в гората дива

и срещнах всички красоти,

тя с топли длани ме обвива

и ме захранва със  мечти!

     09.111950г. Първомай

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??